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Original title:
Provenance and integration of Photobacterium phosphoreum and Photobacterium carnosum into the spoilage consortium of modified atmosphere packaged meat.
Translated title:
Herkunft und Integration von Photobacterium phosphoreum und Photobacterium carnosum in das Verderbskonsortium von Schutzgas verpacktem Fleisch.
Author:
Hauschild, Philippa Frederieke
Year:
2022
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 020
Abstract:
The provenance and interaction of Photobacterium (P.) with other meat spoiling bacteria was studied. The study revealed an ubiquitous distribution on spoiling meat and species-specific differences in adaptation and interaction. Growth and transcriptomic profiles of P. phosphoreum and P. carnosum were differentially influenced by the combination of co-contaminants and packaging atmosphere. Despite of their different strategies, both species successfully integrated into the spoilage consortium.
Translated abstract:
Diese Arbeit untersucht die Herkunft und Interaktion von Photobacterium (P.) mit anderen fleischverderbenden Bakterienarten. Photobakterien waren omnipräsent auf Fleisch und zeigten artabhängige Unterschiede in Anpassung und Interaktion. Die Kombination aus Co-Kontamination und Schutzgasatmosphäre beeinflusste das Wachstum von P. phosphoreum und P. carnosum unterschiedlich. Trotz unterschiedlicher Strategien integrierten sich beide Arten erfolgreich in das Verderbskonsortium.
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1633892
Date of submission:
23.11.2021
Oral examination:
25.02.2022
File size:
18727248 bytes
Pages:
231
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20220225-1633892-1-7
Last change:
18.03.2022
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