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Original title:
Rohmilchmikrobiota in Nord- und Süddeutschland - Zusammensetzung und Ermittlung hofseitiger Einflussfaktoren 
Translated title:
Raw milk microbiota in northern and southern Germany - composition and determination of farm-specific influencing factors 
Year:
2021 
Document type:
Dissertation 
Institution:
TUM School of Life Sciences 
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.) 
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
BIO Biowissenschaften 
TUM classification:
BIO 260 
Abstract:
Die Zusammensetzung von Rohmilchmikrobiota ist äußerst komplex und hat einen enormen Einfluss auf die Qualität von Milchprodukten. Die DNA-Extraktion und die Erstellung der Sequenzierbibliothek wurden optimiert, um Rohmilchmikrobiota zu sequenzieren. Darauf aufbauend wurde der Einfluss hofseitiger Faktoren auf die Biodiversität und Abundanz von verderbs- und hygieneassoziierten Keimgruppen in Rohmilch analysiert. Eine neue Gattung der Aerococcaceae und eine neue Raineyella-Art wurden beschrieben...    »
 
Translated abstract:
The composition of raw milk microbiota is highly complex, contributing to the quality of dairy products. DNA extraction and sequencing library preparation were optimized to sequence raw milk microbiota. Based on this, the impact of farm-specific factors on the biodiversity and abundance of spoilage- and hygiene-associated bacteria in raw milk was analyzed. A new genus of the Aerococcaceae and a new Raineyella species were described. 
Oral examination:
02.09.2021 
File size:
3233215 bytes 
Pages:
149 
Last change:
05.11.2021