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Original title:
Quantification of Pseudomonas spp. in raw milk and molecular analysis of their proteolytic potential
Translated title:
Quantifizierung von Pseudomonas spp. in Rohmilch und molekulare Analyse ihres proteolytischen Potentials
Author:
Maier, Christopher Maximilian
Year:
2021
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
TUM School of Life Sciences
Advisor:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften
TUM classification:
BIO 260
Abstract:
Psychrotolerant pseudomonads can secrete the heat-stable AprX peptidase in raw milk and thus affect the quality of UHT milk. Using 129 Pseudomonas strains, the correlation of genetic organization of the aprX-lipA2 operon and proteolytic activity was investigated. The regulatory influence of temperature, growth phase, and different operon genes on AprX biosynthesis was analyzed. A multiplex qPCR assay for quantification and differentiation based on proteolytic activity of Pseudomonas species in r...     »
Translated abstract:
Psychrotolerante Pseudomonaden können die hitzestabile AprX Peptidase in Rohmilch sekretieren und somit die Qualität von H-Milch beeinträchtigen. Anhand von 129 Pseudomonas Stämmen wurde der Zusammenhang von genetischer Organisation des aprX-lipA2 Operons und der proteolytischen Aktivität untersucht. Der regulatorische Einfluss von Temperatur, Wachstumsphase und verschiedener Operongene auf die AprX Biosynthese wurde analysiert. Ein Multiplex qPCR Assay zur Quantifizierung und Unterscheidung anh...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1612753
Date of submission:
07.06.2021
Oral examination:
09.08.2021
File size:
21433787 bytes
Pages:
154
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20210809-1612753-1-0
Last change:
16.09.2021
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