User: Guest  Login
Original title:
Assessment of soy cake protein quality for broiler feeding through infrared spectroscopy calibration validated by in-vitro feed analyses and in-vivo feeding studies 
Translated title:
Bewertung der Proteinqualität von Sojakuchen für die Broilerfütterung mittels Nahinfrarot-Spektroskopie, validiert durch in-vitro Futteranalysen und in-vivo Fütterungsversuche 
Year:
2019 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Windisch, Wilhelm (Prof. Dr.) 
Referee:
Windisch, Wilhelm (Prof. Dr.); Schmidhalter, Urs (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft 
Keywords:
soybean, near infrared spectroscopy, growth performance, trypsin inhibitor, broiler 
Translated keywords:
Sojabohnen, Trypsininhibitor, Nahinfrarot-Spektroskopie, Wachstumsversuche, Broiler 
TUM classification:
LAN 640d 
Abstract:
Soybeans have to be processed before being fed to monogastric animals to reduce their content of antinutritive substances (e.g. activity of trypsin inhibitor (TIA)). Different processing methods are applied to reduce these amounts and increase the nutritional value, but excessive treatment might decrease nutritional quality. Therefore, near infrared spectroscopy was tested of suitability for fast TIA estimation in soybeans to obtain high quality in animal feed. Furthermore, new data gathered in...    »
 
Translated abstract:
Sojabohnen müssen, wegen ihres Gehalts an antinutritiven Substanzen (z. B. der Trypsininhibitoraktivität (TIA)), vor der Verfütterung an Monogastriern behandelt werden. Hierbei werden verschiedene Aufbereitungsmethoden angewandt, um TIA zu reduzieren und die Futterqualität zu erhöhen. Übermäßige Aufbereitung kann jedoch zu einer verringerten Futterqualität führen. Deshalb wurde getestet, ob mittels Nahinfrarot-Spektroskopie in Form einer Schnellanalyse die TIA Werte in Sojabohnen geschätzt werde...    »
 
Oral examination:
23.07.2019 
File size:
10756963 bytes 
Pages:
86 
Last change:
12.08.2019