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Original title:
Molecular classification of yeasts of the genus Saccharomyces with respect to their application potential 
Translated title:
Molekulare Klassifizierung von Hefen der Gattung Saccharomyces hinsichtlich ihres Anwendungspotentials 
Year:
2019 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.) 
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Kölling, Ralf (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; BRA Brauwesen 
Keywords:
Saccharomyces, Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces pastorianus, Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus, MADLI-TOF MS, DMGs, marker gene, cadmium sulfate, beer styles, application potentials 
Translated keywords:
Saccharomyces, Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces pastorianus, Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus, MALDI-TOF MS, DMGs, Markergene, Cadmiumsulfat, Bierstile, Anwendungspotential 
TUM classification:
LEB 020d 
Abstract:
This thesis shows the characterization of Saccharomyces yeasts with respect to their application potential without any fermentation trails by molecular and biochemical methods. These include sub-proteomic (MALDI-TOF MS), genetic (DMGs), and phenotypic characteristics (Cd2SO4 tolerance).characterization. Yeasts were successfully classified to different beer styles. Furthermore, brewing- and non-brewing yeast strains could be distinguished from each other and were predicted to their application po...    »
 
Translated abstract:
Diese Arbeit zeigt die Charakterisierung von Saccharomyces-Hefen in Bezug auf ihr Anwendungspotential ohne jegliche Gärungsversuche mittels molekularer und biochemischer Methoden. Diese umfassen die sub-proteomische (MALDI-TOF MS), genetische (DMGs) und phänotypische (Cd2SO4 Toleranz) Charakterisierung. Die Hefen wurden erfolgreich unterschiedlichen Bierstilen zugeordnet. Darüber hinaus konnten brau- und nicht-Brauhefestämme voneinander unterschieden und ihr Anwendungspotenzial vorhergesagt wer...    »
 
Oral examination:
10.05.2019 
File size:
6836337 bytes 
Pages:
164 
Last change:
22.05.2019