User: Guest  Login
Original title:
Entwicklung einer HPLC-Methode zur Bestimmung ausgewählter Polyphenole und ihr Einsatz in Humanstudien 
Translated title:
Development of a HPLC method to determine selected polyphenols and its application on studies in man 
Year:
2006 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Linseisen, Jakob (Priv.-Doz. Dr.) 
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.) 
Format:
Text 
Language:
de 
Subject group:
OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft; CHE Chemie 
Abstract:
Die Berechnung der täglichen Aufnahme von Polyphenolen ist auf die exakte Beschreibung der Ernährungsweise und auf die Kenntnis genauer Polyphenolgehalte in den verzehrten Lebensmitteln angewiesen. Durch Ungenauigkeiten bei der Ernährungserhebung und in den verwendeten Lebensmitteldaten können Zufuhrberechnungen oft mit methodischen Fehlern behaftet sein. Biomarkermessungen werden deshalb als sinnvolle Alternative bzw. notwendige Ergänzung für die Überprüfung postulierter Effekte am Menschen ang...    »
 
Translated abstract:
Evaluation of the daily intake of polyphenols depends on the exact characterization of the diet and on knowledge of correct polyphenol concentrations in consumed food. Inaccuracies in nutrition surveys and in applied food data can frequently lead to biases in calculation of intake. Therefore biomarker readings are regarded as reasonable alternatives and essential complement for validation of postulated effects in man. Consequently the analysis of polyphenols in human blood plasma represents a su...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München 
Oral examination:
03.11.2006 
File size:
1458702 bytes 
Pages:
226 
Last change:
17.11.2006