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Original title:
Microbial consortia from smear-ripened cheese
Original subtitle:
Biodiversity, incidence of commercial starter microorganisms and anti-listerial activity of yeasts
Translated title:
Mikrobielle Konsortien von schmieregereiftem Käse
Translated subtitle:
Biodiversität, Vorkommen von kommerziellen Startermikroorganismen und anti-listerielle Aktivität von Hefen
Author:
Goerges, Stefanie
Year:
2005
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Scherer, Siegfried (Univ.-Prof. Dr.)
Referee:
Scherer, Siegfried (Prof. Dr.); Heller, Knut (Univ.-Prof. Dr.)
Format:
Text
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LAN Landbauwissenschaft; LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
smear-ripened cheese; yeasts; coryneform bacteria; biodiversity; polyphasic approach; smear starter; anti-listerial activity of yeasts
Translated keywords:
schmieregereifter Käse; Hefen; coryneforme Bakterien; Biodiversität; polyphasischer Ansatz; Schmierestarter; anti-listerielle Aktivität von Hefen
Controlled terms:
Weichkäse; Hefeartige Pilze; Biodiversität; Antimikrobieller Wirkstoff; Rotschmierekäse; Bakterien; Wachstumshemmung; Listeria
TUM classification:
LAN 835d; LEB 025d; BIO 310d; BIO 325d
Abstract:
The present work was performed as part of the EU project QLK1-CT-2001-02228 “Biodiversity and anti-listerial activity of surface microbial consortia from Limburger, Reblochon, Livarot, Tilsit and Gubbeen cheese”, Acronym SCM (Smear cheese microflora). It was initiated to analyze the yeast and bacterial floras of these cheeses at different ripening stages using a polyphasic approach including several phenotypic and genotypic methods and to test cheese yeasts for their anti-listerial properties. M...     »
Translated abstract:
Die vorliegende Arbeit war Teil des EU-Projektes QLK-CT-2001-02228 „Biodiversity and anti-listerial activity of surface microbial consortia from Limburger, Reblochon, Livarot, Tilsit and Gubbeen cheese“, Acronym SCM (Smear cheese microflora). Dieses wurde initiiert, um die Hefen- und Bakterienfloren dieser Käse zu verschiedenen Reifungsstadien mittels eines polyphasischen Ansatzes, der phänotypische und genotypische Methoden umfasst, zu analysieren und um Käsehefen auf ihre anti-listeriellen Eig...     »
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=603648
Date of submission:
18.08.2005
Oral examination:
09.11.2005
Controlled terms:
Weichkäse Hefeartige Pilze Biodiversität Antimikrobieller Wirkstoff Rotschmierekäse Bakterien Wachstumshemmung Listeria
File size:
2569184 bytes
Pages:
133
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss20060105-1014582184
Last change:
19.02.2009
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