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Original title:
High Pressure Inactivation of Bacteria 
Original subtitle:
Mathematical and Microbiological Aspects 
Translated title:
Die mittels Hochdruck induzierte Inaktivierung von Bakterien 
Translated subtitle:
Mathematische und mikrobiologische Aspekte 
Year:
2005 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Gänzle, Michael (Assistant Prof. Dr.rer.nat.) 
Referee:
Gänzle, Michael (Assistant Prof. Dr.rer.nat.); Delgado, Antonio (Prof. Dr. habil.); Hartmann, Christoph (Prof. Dr.-Ing.) 
Format:
Text 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
pasteurisation; high-pressure-temperature inactivation; modelling; process heterogeneity; baroprotection; Lactococcus lactis; Escherichia coli 
Translated keywords:
Pasteurisation; Hochdruck-Temperaturinaktivierung; Modellierung; Prozessheterogenität; Baroprotektion; Lactococcus lactis; Escherichia coli 
TUM classification:
LEB 123d; BIO 270d 
Abstract:
The aim of this thesis was to study the effect of temperature-co-solvent or combined pressure-temperature-co-solvent induced inactivation behaviour of bacteria. Therefore, the focus was set on the fermentative organism Lactococcus lactis ssp. cremoris MG 1363, which should be characterised on its physiological behaviour under extreme conditions. In addition, previously measured data sets were used (Molina-Höppner, 2002) to the pressure-temperature-co-solvent dependent inactivation kinetics that...    »
 
Translated abstract:
Das Ziel der Arbeit stellte die Untersuchung temperatur- oder druck-temperatur- oder druck-pH-induzierter Inaktivierung von Bakterien in Abhängigkeit von verschiedenen Additiva zum Messsystem „Milchpuffer“ dar. Dabei kam der fermentative Organismus Lactococcus lactis ssp. cremoris MG 1363 sowie der Verderbsorganismus Escherichia coli TMW 2.497 zum Einsatz. Der Fokus der Arbeit lag auf L. lactis sowie der Analyse der druck-temperaturinduzierten Inaktivierung. Zusätzlich zu den in dieser Arbeit ge...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München 
Oral examination:
20.09.2005 
Controlled terms:
Lactococcus lactis cremoris Inaktivierung Hochdruck Escherichia coli 
File size:
2109760 bytes 
Pages:
147 
Last change:
03.02.2006