User: Guest  Login
Original title:
Safety assessment of genetically modified food 
Original subtitle:
New methodologies for the analytical characterisation of rice 
Translated title:
Sicherheitsbewertung gentechnisch veränderter Lebensmittel 
Translated subtitle:
Neue Methoden zur analytischen Charakterisierung von Reis 
Year:
2003 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Engel, K.-H. (Univ.-Prof. Dr.) 
Referee:
Engel, K.-H. (Univ.-Prof. Dr.); Schieberle, P. (Univ.-Prof. Dr.); Davies, H. V. (Prof. PhD) 
Format:
Text 
Language:
en 
Subject group:
CHE Chemie 
Keywords:
Food safety assessment; genetically modified food; NIRS; metabolite profiling 
Translated keywords:
Sicherheitsbewertung; gentechnisch veränderte Lebensmittel; NIRS; Metabolitenprofil 
Abstract:
Analysis of the chemical composition represents an important step in the safety assessment of genetically modified foods. In addition to the targeted investigation of single compounds, non-destructive techniques and metabolite profiling methodologies can be applied for analysis of low-molecular weight food constituents. In the present study, the suitability of these approaches for the analytical characterisation of rice grains within a food safety assessment framework was investigated. Potential...    »
 
Translated abstract:
Die Bestimmung der chemischen Zusammensetzung stellt einen wichtigen Bestandteil der Sicherheitsbewertung gentechnisch veränderter Lebensmittel dar. Neben der spezifischen Analyse von Einzelverbindungen können nicht-destruktive Verfahren und Screening–Techniken zur Untersuchung niedermolekularer Lebensmittelinhaltsstoffe eingesetzt werden. In der vorliegenden Arbeit wurden diese Methodenansätze hinsichtlich ihrer Anwendbarkeit zur chemisch-analytischen Charakterisierung von Reis im Rahmen einer...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München 
Oral examination:
07.05.2003 
Controlled terms:
Reis Novel food Risikoanalyse NIR-Spektroskopie 
File size:
5153466 bytes 
Pages:
172 
Last change:
27.06.2005