User: Guest  Login
Original title:
Toxizität von Eiweiß in der Ernährung 
Original subtitle:
eine kritische Analyse 
Translated title:
Toxicity of protein in nutrition 
Translated subtitle:
a critical analysis 
Year:
2006 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät für Medizin 
Advisor:
Erdmann, Johannes (Dr.) 
Referee:
Hauner, Johann J. (Prof. Dr.); Schusdziarra, Volker H. (Prof. Dr.) 
Format:
Text 
Language:
de 
Subject group:
MED Medizin 
Keywords:
Toxizität, Eiweiß 
Translated keywords:
toxicity, high protein 
Abstract:
Die vorliegende Dissertation beschäftigt sich mit dem Thema "Toxizität von Eiweiß in der Ernährung - eine kritische Analyse". Im Rahmen der Literaturrecherche wurden meist englischsprachige Arbeiten analysiert, die sich mit einer höheren Eiweißzufuhr als üblich beim Tier sowie beim kranken und gesunden Menschen auseinander setzten. Bei erhöhter Eiweißzufuhr beobachtet man eine Steigerung von GFR (Glomeruläre Filtrationsrate) und RBF (Renaler Blutfluß). Zudem läßt sich eine verstärkte Gewichtsabn...    »
 
Translated abstract:
The present dissertation is about "Toxicity of protein in nutrition - a critical analysis". Most of the investigated articles were written in English and dealt with a high protein intake of animals as well as diseased and healthy human beings. Increasing the protein intake there is also an enhancement of GFR (glomerular filtration rate) and RPF (renal plasma flow). Increased weight loss is additionally achieved. Within a certain period of time there is no proof of toxicity caused by high protein...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der Technischen Universität München 
Oral examination:
25.02.2006 
File size:
432218 bytes 
Pages:
95 
Last change:
22.07.2009