User: Guest  Login
Original title:
Reaktionen auf Geschmacksstoffe bei Duftstoffsensibilisierten 
Translated title:
reactions to fragrances in fragrance - sensitized subjects 
Year:
2003 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät für Medizin 
Advisor:
Vocks, E. (apl. Prof. Dr.) 
Referee:
Vocks, E. (apl. Prof. Dr.); Pontz, B. (Univ. - Prof. Dr. Dr.) 
Format:
Text 
Language:
de 
Subject group:
MED Medizin 
Keywords:
Duftstoffe; Aromastoffe; Kontaktdermatitis; Duftstoffmix; Duftstoffsensibilisierte; oraler Provokationstest 
Translated keywords:
fragrance; food flavours; allergic contact dermatitis; fragrance mix; fragrance-sensitized subjects; oral provocation test 
Abstract:
Positive Reaktionen im Epikutantest (ECT) auf den Duftstoffmix (DM) sind relativ häufig, teilweise ohne anamnestischen Bezug zu Duftstoffkontakt. Da Duftstoffe auch als Aromastoffe in Nahrungsmitteln weit verbreitet sind, wurde untersucht, ob die orale Zufuhr von Duftstoffen bei Sensibilisierten eine klinische Reaktion auslöst. Methode: 39 Personen mit einem positiven ECT auf den standartisierten 8%igen Duftstoffmix (DM) nahmen an der Studie teil. Bei allen Probanden wurde der DM und 11 Einzeldu...    »
 
Translated abstract:
Positive patch tests (PT) to fragrances are rather frequent but often obviously without clinical relevance. As fragrances are also widespread food flavours, we investigated the response to oral provocation test (OPT) with fragrance in fragrance-sensitized subjects. Method: 39 subjects with a positive patch test (PT) to the standard 8% fragrance mix (FM) participated in the study. All probands were patch-tested with the FM and 11 single fragrances following the guidelines of the International Con...    »
 
Publication :
Universitätsbibliothek der TU München 
Oral examination:
26.11.2003 
File size:
725952 bytes 
Pages:
63 
Last change:
27.06.2005