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Original title:
Functional Characterization of Xyloglucan Endotransglucosylases/hydrolases and an Esterase from Fragaria sp. 
Translated title:
Funktionale Charakterisierung von Xyloglucan-Endotransglucosylase/hydrolase und einer Esterase aus Fragaria sp. 
Year:
2019 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.) 
Referee:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.); Poppenberger-Sieberer, Brigitte (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
CHE Chemie 
Keywords:
F. vesca, F. x. ananassa, FvXTH6, FvXTH9, Xyloglucan, XET, XEH, MXE, FvGDSL esterase/lipase 
Translated keywords:
F. vesca, F. x. ananassa, FvXTH6, FvXTH9, Xyloglucan, XET, XEH, MXE, FvGDSL esterase/lipase 
TUM classification:
CHE 870d 
Abstract:
The ripening associated softening of fleshy fruit such as in the strawberry is related to the selective modification of cell wall architecture such as xyloglucan by the action of cell wall-modifying enzymes. Putative xyloglucan endotransglucosylase/hydrolase (XTH) genes from F. vesca namely FvXTH9 and FvXTH6 were characterized in detail. A FvGDSL esterase/lipase was found in native PAGE of F. x. ananassa fruit extract and showed esterase activity. These enzymes might promote strawberry fruit rip...    »
 
Translated abstract:
Das Weichwerden von Erdbeerfrüchten während der Reifung wird durch eine selektive Modifikation der Zellwandarchitektur vermittelt, wobei Xyloglucan durch modifizierende Enzyme abgebaut wird. In dieser Arbeit wurden FvXTH9 und FvXTH6, zwei putative xyloglucan endotranglucosylase/hydrolase Gene von F. vesca, charakterisiert. Weiterhin wurde eine FvGDSL Esterase/Lipase mittels einem nativen PAGE aus einem F. × ananassa Fruchtextrakt identifiziert. Die Ergebnisse bekräftigen die Annahme, dass diese...    »
 
Oral examination:
29.05.2019 
File size:
14411007 bytes 
Pages:
142 
Last change:
14.06.2019