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Original title:
Assessment of Dietary Exposure to Flavouring Substances via Consumption of Flavoured Teas 
Translated title:
Aufnahmeabschätzung von Aromastoffen durch den Verzehr von aromatisierten Tees 
Year:
2016 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.) 
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften 
Keywords:
dietary exposure, safety assessment, intake, flavour, Earl Grey tea, bergamot, forest fruit tea, processing of foods, transfer rate, linalyl acetate, linalool, linalyl ester, enantiomer, chiral 
Translated keywords:
Aufnahmeabschätzung, Sicherheitsbewertung, Aufnahme, Aroma, Earl Grey Tee, Bergamotte, Früchtetee, Lebensmittelverarbeitung, Transferrate, Linalylacetat, Linalool, Linalylester, Enantiomer, chiral 
TUM classification:
LEB 050d 
Abstract:
Intake estimation plays a central role in the course of the safety evaluation of flavouring substances. Data regarding occurrence and concentrations of five monoterpenes were elaborated in ‘Earl Grey’ teas from member states of the European Union and subjected to statistical analyses. In addition, transfer rates of the flavouring substances upon hot water infusions were determined. These data sets were essential to calculate the exposure to flavouring substances via consumption of tea beverages....    »
 
Translated abstract:
Für die Sicherheitsbewertung von Aromastoffen spielt die Abschätzung deren Aufnahmemengen eine entscheidende Rolle. Vorkommen und Gehalte von fünf Monoterpenen wurden in ‘Earl Grey’ Tees aus Mitgliedsstaaten der Europäischen Union untersucht und statistischen Auswertungen unterzogen. Zusätzlich wurden Transferraten der Aromastoffe im Zuge von Heißwasseraufgüssen bestimmt. Diese Datensätze erwiesen sich als essentiell für Berechnungen der Aufnahme von Aromastoffen über den Verzehr von Teegetränke...    »
 
Oral examination:
16.08.2016 
File size:
3864035 bytes 
Pages:
184 
Last change:
21.09.2016