User: Guest  Login
Original title:
Influence of feeding supplementation and lactation cycle on milk cholesterol, fatty acid profile and milk fat globule size
Translated title:
Einfluss von Futterergänzungen und Laktationszyklus auf Milchcholesterin, Fettsäuremuster und Milchfettkügelchengröße
Author:
Altenhofer, Christian
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Pfaffl, Michael W. (Prof. Dr.)
Referee:
Pfaffl, Michael W. (Prof. Dr.); Windisch, Wilhelm M. (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LAN 407d
Abstract:
The aim of this project was to show the impact of three different plant oil dietary supplements on milk composition of dairy cows. This led to an enormous change in milk fatty acid (FA) composition, increasing the unsaturated FAs and decreasing the amount of saturated FAs, together with a significant decrease in cholesterol concentration. In parallel, purified bovine milk epithelial cells and milk fat globule diameter were analyzed, in order to study the milk fat secretion process in more depth.
Translated abstract:
Das Ziel dieses Projekts war den Einfluss von drei verschiedenen Pflanzenölzusätzen auf die Milchzusammensetzung von Kühen zu zeigen. Dies führte zu einer enormen Änderung in der Milchfettsäurezusammensetzung, indem die ungesättigten Fettsäuren erhöht und die gesättigten Fettsäuren und auch gleichzeitig die Cholesterinkonzentration verringert wurden. Parallel dazu wurden Milchepithelzellen und der Milchfettkügelchendurchmesser analysiert um den Prozess der Milchfettsekretion besser zu verstehen....     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1277575
Date of submission:
29.10.2015
Oral examination:
09.05.2016
File size:
47219938 bytes
Pages:
100
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20160509-1277575-1-6
Last change:
08.06.2016
 BibTeX