User: Guest  Login
Original title:
Influence of feeding supplementation and lactation cycle on milk cholesterol, fatty acid profile and milk fat globule size 
Translated title:
Einfluss von Futterergänzungen und Laktationszyklus auf Milchcholesterin, Fettsäuremuster und Milchfettkügelchengröße 
Year:
2016 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Pfaffl, Michael W. (Prof. Dr.) 
Referee:
Pfaffl, Michael W. (Prof. Dr.); Windisch, Wilhelm M. (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft; LEB Lebensmitteltechnologie 
TUM classification:
LAN 407d 
Abstract:
The aim of this project was to show the impact of three different plant oil dietary supplements on milk composition of dairy cows. This led to an enormous change in milk fatty acid (FA) composition, increasing the unsaturated FAs and decreasing the amount of saturated FAs, together with a significant decrease in cholesterol concentration. In parallel, purified bovine milk epithelial cells and milk fat globule diameter were analyzed, in order to study the milk fat secretion process in more depth. 
Translated abstract:
Das Ziel dieses Projekts war den Einfluss von drei verschiedenen Pflanzenölzusätzen auf die Milchzusammensetzung von Kühen zu zeigen. Dies führte zu einer enormen Änderung in der Milchfettsäurezusammensetzung, indem die ungesättigten Fettsäuren erhöht und die gesättigten Fettsäuren und auch gleichzeitig die Cholesterinkonzentration verringert wurden. Parallel dazu wurden Milchepithelzellen und der Milchfettkügelchendurchmesser analysiert um den Prozess der Milchfettsekretion besser zu verstehen....    »
 
Oral examination:
09.05.2016 
File size:
47219938 bytes 
Pages:
100 
Last change:
08.06.2016