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Original title:
Identification and growth dynamics of meat spoilage microbiota in modified atmosphere packaged poultry meat
Translated title:
Identifikation und Wachstumsdynamik der fleischverderbenden Mikrobiota auf schutzgasverpacktem Hähnchenfleisch
Author:
Höll, Linda
Year:
2018
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.); Langowski, Horst-Christian (Univ.-Prof. Dr. )
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LEB 020d
Abstract:
In this thesis the microbiota dynamics of modified atmosphere packaged poultry meat were characterized, key members of the spoilage microbiota were identified, and insight is provided in their metabolism in situ. A detailed MALDI-TOF MS database was established and proved as a powerful tool to dissect microbiota dynamics upon spoilage. Metatranscriptomics revealed uncultured psychrophilic Photobacterium spp. and predict their metabolism. Data were correlated with the release of volatile organic...     »
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurden die Dynamik der Mikrobiota auf schutzgasverpacktem Hähnchenfleisch ermittelt, typische Vertreter der Verderbsmikrobiota identifiziert und Erkenntnisse über deren Metabolismus in situ erarbeitet. Eine detaillierte MALDI-TOF MS Datenbak wurde erstellt und erfolgreich angewendet, um die Mikrobiotadynamik zu analysieren. Mittels Metatranskriptomik gelang es, nicht-kultivierte, psychrophile Photobacterium spp. zu identifizieren und deren Metabolismus vorherzusagen. Diese Daten...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1429132
Date of submission:
08.02.2018
Oral examination:
22.06.2018
File size:
9261366 bytes
Pages:
215
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20180622-1429132-1-4
Last change:
10.07.2018
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