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Original title:
Thermal aggregation of whey proteins under shear stress and the effects on microparticulation in a high moisture extrusion process 
Translated title:
Thermische Aggregation von Molkenproteinen unter Scherung und die Effekte auf die Mikropartikulierung in einem Nassextrusionsprozess 
Year:
2018 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.) 
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Drusch, Stephan (Pof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
whey proteins, aggregation, high moisture extrusion 
Translated keywords:
Molkenproteine, Aggregation, Nassextrusion 
TUM classification:
LAN 820d 
Abstract:
Thermal aggregation of whey proteins is the basis for microparticulation. A high moisture extrusion process, which enables the targeted control of micro-particle properties, was developed and evaluated. The aggregation behavior at high protein concentrations, and in particular, the effect of shear, was investigated. The resulting correlations allow a deeper understanding of the underlying aggregation mechanisms in thermo-mechanical processes, such as extrusion. 
Translated abstract:
Die thermische Aggregation von Molkenproteinen ist die Grundlage der Mikropartikulierung. Ein Nassextrusionsprozess zur gezielten Kontrolle und Steuerung der Eigenschaften der Mikropartikulate wurde entwickelt und ausgewertet. Das Aggregationsverhalten bei hohen Proteinkonzentrationen und insbesondere der Einfluss der Scherung wurden untersucht. Die sich daraus ergebenden Zusammenhänge ermöglichen ein tieferes Verständnis der zu Grunde liegenden Aggregationsmechanismen in thermo-mechanischen Pro...    »
 
Oral examination:
14.05.2018 
File size:
4333907 bytes 
Pages:
143 
Last change:
28.05.2018