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Original title:
Identifizierung orosensorisch wirksamer Modulatoren des Fettgeschmacks von Nahrungsfetten 
Translated title:
Identification of orosensorically effective modulators of the fat taste of dietary fats 
Year:
2018 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.) 
Referee:
Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.) 
Language:
de 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
TUM classification:
CHE 513d 
Abstract:
Im Rahmen dieser Arbeit konnten erste wichtige Erkenntnisse bezüglich der oralen Wahrnehmung von Nahrungsfetten gewonnen werden. So spielt die lipolytische Aktivität, sezernierter Lipasen aus humanen Speicheldrüsen, eine entscheidende Rolle. Darüber hinaus konnte die Bedeutung einer lipidähnlichen Textur zur Wahrnehmung eines Fettgeschmacks aufgezeigt werden. 
Translated abstract:
Whithin the scope of this thesis, first important findings concerning the oral perception of dietary fats could be gained. So the lipolytic activity of secreted lipases from human salivary glands plays a decisive role. In addition the importance of a lipid-like texture for the perception of fat taste could be demonstrated. 
Series:
Lebensmittelchemie 
ISBN:
978-3-8439-3768-9 
Oral examination:
05.07.2018 
Last change:
31.10.2018