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Original title:
On the heat stability of concentrated milk systems
Original subtitle:
Kinetics of heat-induced dissociation and aggregation of casein micelles
Translated title:
Über die Hitzestabilität konzentrierter Milchsysteme
Translated subtitle:
Kinetik der Dissoziation und Aggregation von Caseinmicellen
Author:
Dumpler, Joseph
Year:
2017
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Hinrichs, Jörg (Prof. Dr.); Polifke, Wolfgang (Prof., Ph.D.)
Language:
en
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Abstract:
This research work showed that heat stability of concentrated milk can be described by reaction kinetics. A modelling approach of the continuous heat treatment conditions made it possible to calculate working ranges for targeted microbial inactivation and, at the same time, preservation of the colloidal stability of casein micelles in concentrated milk. Milieu conditions that foster heat-induced coagulation and physical changes of casein micelles associated with coagulation were investigated. Th...     »
Translated abstract:
Diese wissenschaftliche Arbeit zeigte, dass die Hitzestabilität von konzentrierter Milch durch einen reaktionskinetischen Ansatz beschrieben werden kann. Die Modellierung kontinuierlicher Erhitzungsprozesse ermöglichte es, Arbeitsgebiete zu definieren, die zu einer gezielten Inaktivierung von Mikroorganismen bei gleichzeitig minimaler Schädigung der kolloidalen Stabilität der Caseinmicellen führen. Millieubedingungen, die die hitzeinduzierte Koagulation beschleunigen sowie die damit verbundenen...     »
ISBN:
978-3-658-19695-0
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1359915
Date of submission:
12.05.2017
Oral examination:
01.08.2017
Last change:
23.11.2017
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