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Original title:
Sensorial and analytical profiling of orange juice and apple juice: Development and validation of shelf-life prediction models 
Translated title:
Sensorische und analytische Profile von Orangensaft und Apfelsaft: Entwicklung und Validierung von Modellen zur Vorhersage der Haltbarkeit 
Year:
2017 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.) 
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Keywords:
Prediction models, product stability, accelerated shelf-life testing (ASLT), orange juice, apple juice, sensory, volatile components 
Translated keywords:
Vorhersagemodelle, Produktstabilität, beschleunigte Überprüfung der Haltbarkeit (ASLT), Orangensaft, Apfelsaft, Sensorik, flüchtige Verbindungen 
TUM classification:
OEK 100d; LEB 050d 
Abstract:
Models for the prediction of the product stability of orange juice and apple juice were developed by extrapolation from accelerated storages to real-time conditions. To this end, the juices were stored at different temperatures and were investigated regarding their sensory profiles by quantitative descriptive analysis (QDA) and their compositions of volatiles by untargeted profiling via GC-MS. The final prediction models were derived by combination of the sensory and volatiles-related data sets...    »
 
Translated abstract:
Vorhersagemodelle für die Produktstabilität von Orangensaft und Apfelsaft wurden durch Extrapolation von forcierten Lagerungen auf Echtzeitlagerungen entwickelt. Hierfür wurden die Säfte bei verschiedenen Temperaturen gelagert. Die sensorischen Profile wurden durch quantitative beschreibende Analysen und die Zusammensetzungen der flüchtigen Inhaltsstoffe mittels GC-MS Analysen untersucht. Die finalen Vorhersagemodelle wurden durch Kombination der sensorischen und analytischen Daten und Anwendung...    »
 
ISBN:
978-3-8316-4698-2 
Oral examination:
08.11.2017 
Last change:
16.03.2018