User: Guest  Login
Original title:
Combination of bacteriophage lysins and high hydrostatic pressure for the inactivation of Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus 
Translated title:
Kombinierte Anwendung von Phagen Endolysinen und hydrostatischem Hochdruck zur Inaktivierung von Listeria monocytogenes und Staphylococcus aureus 
Year:
2018 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. ) 
Referee:
Vogel, Rudi F. (Prof. Dr. ); Scherer, Siegfried (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
BIO Biowissenschaften; LEB Lebensmitteltechnologie 
TUM classification:
LEB 020d 
Abstract:
This thesis highlights the potential of endolysin in combination with high hydrostatic pressure to eradicate Gram-positive pathogens in foods. This work demonstrates that endolysins can substantially enhance the bactericidal effect of high pressure and enable the inactivation of cells at milder pressure parameters. New insights into the mechanistic background of bacterial inactivation by the combination of these techniques are provided, the understanding of endolysin’s antimicrobial activity is...    »
 
Translated abstract:
Die vorliegende Arbeit beleuchtet das Potential von Endolysinen in Kombination mit hydrostatischem Hochdruck für die Inaktivierung von grampositiven Pathogenen in Lebensmitteln. Der Einsatz von Endolysinen erhöhte den antibakteriellen Effekt des Hochdruckverfahrens und ermöglichte die Abtötung von Zellen bei reduzierter Intensität der Hochdruckbehandlung. Darüber hinaus wurden grundlegende Erkenntnisse zum Wirkmechanismus der synergistischen Abtötung, einem vertieften Verständnis des antimikrobi...    »
 
Oral examination:
13.04.2018 
File size:
4424488 bytes 
Pages:
139 
Last change:
15.05.2018