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Original title:
Fractionation of major and minor Whey Proteins using Membrane-based Ion-exchange Chromatography
Translated title:
Fraktionierung von majoren und minoren Molkenproteinen mittels membranbasierter Ionenaustauschchromatographie
Author:
Voswinkel, Linda Elisabeth
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.)
Referee:
Kulozik, Ulrich (Prof. Dr.); Kraume, Matthias (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
LAN Landbauwissenschaft; LEB Lebensmitteltechnologie
TUM classification:
LAN 820d
Abstract:
A two-step process for the fractionation of the proteins in native whey was developed at lab scale. An anion- and cation-exchanger membrane device was used. The process was transferred from lab to pilot scale in order to demonstrate the industrial applicability. Various process parameters as well as adsorption and mass transfer phenomena were investigated in order to gain deeper process understanding. Based on these studies the most efficient process in terms of productivity and fraction purity...     »
Translated abstract:
Es wurde ein zweistufiges Verfahren im Labormaßstab entwickelt, anhand dessen das Proteingemisch in nativer Molke in seine Einzelkomponenten aufgetrennt werden konnte. Dazu wurden Anionen- und Kationentauscher auf Membranbasis verwendet. Der Prozess wurde auf Technikumsmaßstab hochskaliert, um eine industrielle Anwendbarkeit zu demonstrieren. Es wurden verschiedene Prozessbedingungen sowie Adsorptions- und Stofftransportphänomene untersucht, um basierend auf einem vertieften Prozessverständnis d...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1292689
Date of submission:
24.02.2016
Oral examination:
12.10.2016
File size:
1484573 bytes
Pages:
63
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20161012-1292689-1-2
Last change:
16.01.2017
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