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Original title:
The impact of amino acid availability and gene transcription on aroma compound profiling in Saccharomyces yeast
Translated title:
Der Einfluss der Aminosäureverfügbarkeit und Gentranskription auf das Aromakomponentenprofiling von Saccharomyces Hefen
Author:
Procopio, Susanne
Year:
2016
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Becker, Thomas (Prof. Dr.)
Referee:
Becker, Thomas (Prof. Dr.); Hofmann, Thomas F. (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BRA Brauwesen
TUM classification:
BRA 200d
Abstract:
Aroma is an important quality character of beer. Amino acid (AA) assimilation by yeast during fermentation is linked to the aroma profile. Thus, significant AA on the detected aroma compound spectra were evaluated and DNA microarray analyses were performed to evaluate key genes associated with AA assimilation and its derived aroma active compounds. Further, the single addition of the significant AA on the transcription level of key genes was tested and could be correlated with the final concentr...     »
Translated abstract:
Aroma ist ein wichtiges Merkmal für die Qualität von Bier. Aminosäure(AS)-Assimilation der Hefe während der Gärung ist mit dem daraus resultierenden Aromaprofil verknüpft. Daher wurden die signifikanten AS der Aromakomponentenspektren ermittelt und Microarray Analysen zur Schlüsselgenidentifizierung des AS-Metabolismus und der Aromastoffsynthese durchgeführt. Weiter wurde die einzelne Zugabe der signifikanten AS auf den Trankriptionslevel der Schlüsselgene getestet und konnte mit den Endkonzentr...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1292678
Date of submission:
24.02.2016
Oral examination:
21.12.2016
File size:
35212446 bytes
Pages:
104
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20161221-1292678-1-1
Last change:
30.01.2017
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