User: Guest  Login
Original title:
Merkmale und Taxonomie brauereispezifischer Laktobazillen
Translated title:
Characteristics and Taxonomy of Lactobacilli Specific for Breweries
Author:
Bohak, Ingrid
Year:
2015
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Back, Werner (Prof. Dr.)
Referee:
Back, Werner (Prof. Dr.); Vogel, Rudi F. (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
BRA Brauwesen
Keywords:
Laktobazillen, Bier, Taxonomie
Translated keywords:
lactobacilli, beer, taxonomy
TUM classification:
BRA 200d
Abstract:
Grundlage der vorliegenden Arbeit war die Sichtung und Würdigung der Laktobazillen unter brauereispezifischen Gesichtspunkten und ihre Betrachtung im modernen taxonomischen Kontext. Dazu wurden systematisch Laktobazillen aus Praxisproben gesammelt und mit klassischen Methoden charakterisiert. Dies führte zum Erkennen von vier Lactobacillus-Spezies. Deren Neuartigkeit wurde über genotypische Studien bestätigt und findet ihre aktuelle wissenschaftliche Berücksichtigung bei der Konstruktion phyloge...     »
Translated abstract:
The basis of the present study was to screen and to evaluate lactobacilli from the perspectives of specific needs in breweries and in the context of modern taxonomic aspects. For that purpose lactobacilli were gathered from samples of the brewing process and characterized according to classical methods. This revealed four new lactobacillus species. They were confirmed by genotyping and, to put those data in a scientific context, the new lactobacilli are considered in the current constructions of...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1251757
Date of submission:
29.04.2015
Oral examination:
28.07.2015
File size:
11383143 bytes
Pages:
114
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20150728-1251757-1-0
Last change:
05.08.2015
 BibTeX