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Original title:
Phytochemical Characterization and Sensory Evaluation of Macropiper excelsum
Translated title:
Phytochemische Charakterisierung und Sensorische Evaluierung von Macropiper excelsum
Author:
Obst, Katja
Year:
2014
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.)
Referee:
Engel, Karl-Heinz (Prof. Dr.); Hofmann, Thomas (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
OEK Ökotrophologie, Ernährungswissenschaft
Abstract:
Macropiper excelsum, a plant native to New Zealand, was investigated to identify compounds responsible for its trigeminal effects and to search for candidates masking the astringency of certain tastants. Lignans, flavonoid glycosides and several alkamides were identified via combination of instrumental and sensory analysis. trans-Pellitorine significantly reduced the astringency of epigallocatechin gallate; however, sensory evaluations of analogues showed the high specificities of trigeminal-ac...     »
Translated abstract:
Die aus Neuseeland stammende Pflanze Macropiper excelsum wurde hinsichtlich trigeminal aktiver und Adstringenz maskierender Inhaltsstoffe untersucht. Lignane, Flavonoidglycoside sowie Alkamide wurden durch Kombination von instrumenteller und sensorischer Analytik identifiziert. trans-Pellitorin reduzierte signifikant die Adstringenz von Epigallocatechingallat. Sensorische Bewertungen von Pellitorin-Analogen zeigten allerdings die Spezifitäten bestimmter trigeminaler Substanzen bezogen auf ihre m...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1210085
Date of submission:
12.05.2014
Oral examination:
21.11.2014
File size:
9566841 bytes
Pages:
186
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20141121-1210085-0-5
Last change:
26.02.2015
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