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Original title:
Natural products from tobacco (Nicotiana Tabacum) and thermally generated taste molecules in tobacco smoke
Translated title:
Thermische Generierung von geschmacksaktiven Verbindungen ausgewählter Tabakinhaltsstoffe (Nicotiana Tabacum)
Author:
Fastus, Karola
Year:
2014
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Hofmann, Thomas (Prof. Dr.)
Referee:
Hofmann, Thomas (Prof. Dr.); Schieberle, Peter (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CHE Chemie
Keywords:
tobacco, thermal reaction products, sensory, cembranoids, polyphenols, 2,5-diketopiperazines
Translated keywords:
Tabak, Erhitzungsreaktionen, Sensorik, Cembranoide, Polyphenole, 2,5-Diketopiperazine
Abstract:
Subject of the present work was the elucidation of taste molecules generated through heating of selected tobacco precursors by combining instrumental-analytical and human-sensory techniques. α-2,7,11-cembratrien-4,6-diol generated bitter open-chained C20-isoprenoids and cembratetraene-monools. Heating tobacco polyphenols, namely chlorogenic acids and flavonol-glycosides, resulted in low-molecular phenols with astringent and bitter taste properties. Bitter 2,5-diketopiperazines were formed by hea...     »
Translated abstract:
In dieser Arbeit wurden thermische Reaktionsprodukte aus selektierten Tabakinhaltsstoffen durch eine Kombination aus instrumental-analytischen und human-sensorischen Techniken untersucht. α-2,7,11-cembratrien-4,6-diol bildet bittere offenkettige C20-Isoprenoide Cembratrien-monoole. Beim Erhitzen der Tabakpolyphenole, Chlorogensäure und Flavonol-Glycoside entstehen niedermolekulare Phenole mit adstringierenden und bitteren Eigenschaften. Bittere 2,5-Diketopiperazines entstehen durch Prolin-haltig...     »
ISBN:
978-3-8439-1730-8
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1177120
Date of submission:
05.11.2013
Oral examination:
06.06.2014
Last change:
03.11.2014
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