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Original title:
Protein Crystallization in Stirred-Tank Reactors
Translated title:
Proteinkristallisation in Rührkesselreaktoren
Author:
Hebel, Dirk Peter
Year:
2013
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät für Maschinenwesen
Advisor:
Weuster-Botz, Dirk (Prof. Dr.)
Referee:
Weuster-Botz, Dirk (Prof. Dr.); Briesen, Heiko (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
CIT Chemie-Ingenieurwesen, Technische Chemie, Biotechnologie
Abstract:
Increasing product concentrations are achieved in biotechnological production processes for proteins. Hence, the subsequent isolation and purification of proteins using state of the art technologies becomes more and more economically challenging. Protein crystallization could contribute to a simplification of the downstream processing. In this work, suitable crystallization conditions for five different proteins were characterized in microbatch experiments. Parallel operated stirred-tank reactor...     »
Translated abstract:
Aufgrund steigender Produktkonzentrationen bei der biotechnologischen Herstellung von Proteinen stellt die anschließende Proteinisolierung und -aufreinigung mit Standardverfahren zunehmend eine ökonomische Herausforderung dar. Hier könnte die Proteinkristallisation dazu beitragen, Aufarbeitungsverfahren zu vereinfachen. Im Rahmen dieser Arbeit wurden daher geeignete Kristallisationsbedingungen für fünf verschiedene Proteine in Mikrosatzversuchen charakterisiert. Die Ausbeute der Proteinkristalli...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1115472
Date of submission:
24.09.2012
Oral examination:
07.02.2013
File size:
56501482 bytes
Pages:
161
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20130207-1115472-0-9
Last change:
11.03.2013
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