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Original title:
The lignification of strawberry fruit: molecular basis and effects on fruit quality
Translated title:
Lignifizierung der Erdbeerfrucht: Molekulare Grundlagen und die Auswirkungen auf die Fruchtqualität
Author:
Yeh, Su-Ying
Year:
2013
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.)
Referee:
Schwab, Wilfried (Prof. Dr.); Gierl, Alfons (Prof. Dr.)
Language:
en
Subject group:
BIO Biowissenschaften; CIT Chemie-Ingenieurwesen, Technische Chemie, Biotechnologie
Controlled terms:
Erdbeere; Lignifizierung; Lagerfähigkeit; Peroxidase; Genexpression
TUM classification:
BIO 485d; LAN 220d; CHE 870d; LAN 416d
Abstract:
The strawberry (Fragaria × ananassa) is one of the most consumed fruits worldwide but has limited shelf life due to excessive tissue softening caused by cell wall degradation. Lignin is one of the polymers that strengthen plant cell walls. Lignin biosynthesis involves cinnamoyl-CoA reductase (CCR), cinnamyl alcohol dehydrogenase (CAD), and peroxidase (POD) enzymes. In this study, full-length coding region sequences of FaCCR, FaCAD, FaPOD, and FaPOD27 were cloned from ripe fruit and their recombi...     »
Translated abstract:
Die Erdbeere (Fragaria × ananassa) zählt zu den weltweit am häufigsten konsumierten Obstarten, weist aber nur geringe Lagerstabilität aufgrund starker Gewebserweichung durch Zellwandabbau auf. Lignin ist eines der Polymere, die die pflanzlichen Zellwände verstärken. An der Ligninbiosynthese sind die Enzyme Zimtsäure-CoA Reduktase (CCR), Zimtalkohol Dehydrogenase (CAD) und Peroxidase (POD) beteiligt. In dieser Studie wurden die Volllängensequenzen von FaCCR, FaCAD, FaPOD und FaPOD27 aus reifen Fr...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1113252
Date of submission:
21.08.2012
Oral examination:
21.01.2013
File size:
6150015 bytes
Pages:
183
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20130121-1113252-0-9
Last change:
14.03.2013
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