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Original title:
Untersuchungen zur Qualitätsbeschreibung von Lebensmitteln mittels berührungsloser Leitfähigkeitsmessung
Translated title:
Studies on the quality evaluation of foodstuffs using non-contact impedance measurement
Author:
Euring, Frank
Year:
2013
Document type:
Dissertation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Ruß, Winfried (Priv.-Doz. Dr.)
Referee:
Ruß, Winfried (Priv.-Doz. Dr.); Grupa, Uwe (Prof. Dr.); Knorr, Dietrich (Prof. Dr.); Briesen, Heiko (Prof. Dr.)
Language:
de
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie
Keywords:
Impedanz, Qualität, Apfel, Fäulnis, Zellzerstörungen, berührungslos
Translated keywords:
impedance, quality, decay, apple, cell destructions, contactless
Abstract:
Ziel der Arbeit war die Entwicklung einer Messmethode auf Basis von induktiver Impedanzmesstechnik mit der biogene Proben untersucht werden können. Die Versuche wurden mit Äpfeln durchgeführt, die im Hinblick auf deren Fruchtsafttauglichkeit untersucht wurden. Die eingesetzte induktive Messtechnik liefert vergleichbare Aussagen wie konduktiv arbeitende Messverfahren. Mit der entwickelten Impedanzmessmethode kann berührungslos die Fruchtsafttauglichkeit von Äpfeln bestimmt werden.
Translated abstract:
The objective of this work was the development of a measurement method based on inductive impedance measurement technique for the examination of biological samples. The experimentation was conducted using the example of apples and their applicability for fruit juice production. The used inductive measurement technique provides similar statements compared to conductive measurement methods. It is possible to evaluate apple quality for the fruit juice production contactless with the developed induc...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1100591
Date of submission:
16.05.2012
Oral examination:
10.04.2013
File size:
6027822 bytes
Pages:
131
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20130410-1100591-0-8
Last change:
22.04.2013
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