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Original title:
Enrichment Behavior of Immunoglobulin by Foam Fractionation Using Response Surface Methodology 
Translated title:
Untersuchung der Anreicherung von Immunoglobulin mittels Zerschäumungsanalyse mit der Response Surface Methode 
Year:
2012 
Document type:
Dissertation 
Institution:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan 
Advisor:
Parlar, Harun (Prof. Dr. Dr. habil. Dr. h.c.) 
Referee:
Parlar, Harun (Prof. Dr. Dr. habil. Dr. h.c.); Meyer-Pittroff, Roland (Prof. Dr.); Becker, Thomas (Prof. Dr.) 
Language:
en 
Subject group:
LEB Lebensmitteltechnologie 
Controlled terms:
Milchverarbeitung; Immunglobuline; Schaumtrennung; Anreicherung 
TUM classification:
LAN 810d; LAN 820d 
Abstract:
Response surface methodology (RSM) was applied to help analyze the enrichment behavior of immunoglobulin by foam fractionation in the present study. The experimental results showed that the initial pH value, the initial concentration of immunoglobulin, the nitrogen flow rate, the column height and the foaming time were the important process parameters. Experimental results showed also that immunoglobulin can be effectively enriched from milk by foam fractionation. The maximum enrichment ratio wa...    »
 
Translated abstract:
In Rahmen der vorliegenden Arbeit wurde die Response Surface Methode (RSM) eingesetzt zur Untersuchung der Anreicherung von Immunoglobulin mittels Zerschäumungsanalyse. Die experimentellen Ergebnisse zeigten, dass der Erfolg der Zerschäumung durch pH-Werte, Immunoglobulin-Konzentration, Gasflussrate, Säulenlänge, und Zerschäumungdauer beeinflußt wurden. Im Hinblick auf Anreicherung und Wiederfindung des Immunoglobulin aus Milch konnten gute Werte erzielt werden. Der maximale Anreicherungfaktor b...    »
 
Oral examination:
07.05.2012 
File size:
14506770 bytes 
Pages:
168 
Last change:
18.01.2018