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Original title:
Entwicklung innovativer Technologien zur Optimierung der Würze- und Bierqualität
Translated title:
Development of innovative technologies for the optimisation of wort and beer quality
Author:
Krottenthaler, Martin
Year:
2007
Document type:
Habilitation
Faculty/School:
Fakultät Wissenschaftszentrum Weihenstephan
Advisor:
Back, Werner (Prof. Dr. Dr. habil.)
Referee:
Sommer, Karl (Prof. Dr.); Geiger, Eberhard (Prof. Dr.); Nirschl, Hermann (Prof. Dr. habil.)
Language:
de
Subject group:
BRA Brauwesen
Abstract:
Auf dem Gebiet der Malz- und Bierbereitung gibt es eine Vielzahl von etablierten und bewährten Prozesstechnologien. Dennoch besteht nach wie vor ein großes Potenzial an Innovationen, welche die Qualität und die Wirtschaftlichkeit verbessern können. Einerseits besteht die Möglichkeit, klassische Prozesse hinsichtlich ihrer Parametrierung zu optimieren, anderseits können Verfahrenstechniken aus der Lebensmittelindustrie in die Malz- und Bierbereitung sowie in die Erzeugung von Hopfenprodukten über...     »
Translated abstract:
Although a great variety of well known and established process technologies in malting and brewing is available there is still a potential for innovations intending improvements in product quality and economics. While conventional processes may be optimized in terms of parametrization, process engineering knowledge known from food processing may, on the other hand, be integrated into malt, beer and hop product manufacturing. Due to their impact on the quality of the final beer, the process steps...     »
WWW:
https://mediatum.ub.tum.de/?id=1079461
Date of submission:
20.06.2006
Oral examination:
26.02.2007
File size:
4648398 bytes
Pages:
264
Urn (citeable URL):
https://nbn-resolving.de/urn/resolver.pl?urn:nbn:de:bvb:91-diss-20070226-1079461-1-5
Last change:
21.11.2017
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